?

Log in

Hikipinko · muistelee


Oisit vaa jääny himaas ja ollu hiljaa

Recent Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Mitä mitä mitä tämä taas on?
"Raiskausten määrä on noussut huimasti kuluneen vuoden aikana. Syynä pidetään naisten alkoholikulutuksen kasvua."

Hei haloo voitteko olla tosissanne? Onko ikinä yhteenkään raiskaukseen syy missään mitä uhri on tehnyt? Seuraavaksi varmaan otsikot "Raiskaukset nousussa. Syynä pidetään naisten lisääntynyttä provokatiivista pukeutumista." tai "liikkumista kielletyissä puistoissa."
Ja joo, tietysti tavallaan se on myös totta, että sammuneita ihmisiä on helpompi ryöstää/raiskata/pahoinpidellä.
Eikö kenellekään tosiaan tullut mieleen että syitä raiskausten määrän kasvuun voisi hakea jostain muualta kuin uhrien käytöksestä? Jopa miettiä, ehkä, että mikä on mennyt yhteiskunnassa perseelleen kun on löytynyt entistä suurempi määrä raiskaukseen kykeneviä (mies)henkilöitä? No mut ei tietenkään. Vaikka jopa yksisilmäinen ja -sorminen mediaan osoittelukin olisi parempi vaihtoehto kuin uhrien syyllistäminen.

Oma vika njähnjäh njäh mitäs oikee kuvittelit ku lähit ulos minihamees ja joitki naiseksi ihan liikaa ja kylhä sun nyt pitäis tietää ettei tytöillä oo mitää asiaa niille seuduille yksinään.
Tags:
Current Mood:
angry angry
* * *
* * *
(Deleted comment)
[User Picture]
On July 9th, 2007 08:56 am (UTC), lilimartini replied:
Aina voi tietysti oman harkintansa mukaan yrittää puolustaa itseään. Ja jos känneistä kieltäytyminen ei riitä, voi aina myös opetella tappelemaan. Ja suojata kotinsa muureilla. Ja kameroilla. Tai hankkia ihan pienenpienen käsiaseen ihan vaan omaksi puolustukseksi. Ja sitten kun kimppuun käydään kuitenkin, todeta että olisi pitänyt olla Magnum.
Se vaan on mulle liian rankka ja ruma maailmankuva nieltäväksi. En ala!
Ts. tervettä järkeä voi tietysti käyttää itsensä puolustamiseen, mutta se, että joku jurpo käy kimpuun, ei ole oma vika. Ja kritiikkini kohteena oli eniten tapa, jolla raiskausten määrän kasvusta oli uutisoitu.

Mutta palatakseni varsinaiseen vastaukseeni, mun mielestä ei pidä vaan nostaa käsiä pystyyn ja luovuttaa, että maailma on paha paikka ja ainoa mitä pystyy tekemään asian hyväksi on puolustaa omaa reviiriään. Sanoisin, että ihmisten ei pitäisi jäädä kotiin pelkäämään, vaan aktiivisesti pyrkiä mitäpäs muuta kuin parantamaan maailmaa :)
Mutta ehkä se paras ratkaisu on jossain näiden kahden välillä, itsensä puolustamisen tervejärkisesti ja asianlaidan parantamiseen pyrkimisen välillä, ehdotan?
(Deleted comment)
[User Picture]
On July 12th, 2007 08:23 am (UTC), lilimartini replied:
Hmm en ole väittänyt missään että maailmasta olisi tullut parempi paikka, vaan että huonosti menee, ja asialle pitäisi "tehdä jotakin". Ja erm "työkaluni maailman parantamiseen" ei varsinaisesti ole LJ-entryn tekeminen. Vaikka arvostan kaikkea keskustelun herättämistä, oli se sitten LJ-ssä tai kotona, lehdessä, eduskunnassa.

Enkä näe, mitä merkitystä sillä on, olenko itse ollut väkivallan tai rikoksen uhrina -ylipäätänsä jos keskustelun vetää henkiläkohtaiselle tasolle, on aika vaikeaa enää puhua mistään koska löytyy niin montaa varmaa tietäjää oman kokemuksen perusteella, ja kenenkään omakohtaista kokemusta vastaan on melko mahdotonta väittää mitään. Kiintoisampaa minulle, kuin se, pystyykö toisen lyödessä kääntämään toisen posken, on se, miksi se toinen alunperin lyö.

Eikä se, että haluaa uskoa parempaan tulevaisuuteen, tarkoita sitä, että esim. mainitsemillesi järkyttäville tapauksille pitäisi antaa armoa tai antaa olla vaan. Jo pelkkä lainsäädäntö voisi kaivata aika rankkaa ennaltaehkäisevää terästystä tuomioiden osalta -esmes juuri raiskaustapausten tuomiot ovat jotain aivan naurettavaa.
Tässä kohtaa siis mun mielestä valtiota tarvitaan puuttumaan peliin- myös monessa muussa, kuten ilmastonmuutokseen, sairaanhoitoon tai kulutukseen liittyvissä, rakenteellista väkivaltaa koskevissa päätöksissä.
Ensin pitäisi vaan saada sinne penkeille oikeat päättäjät.

Siihen taas, mikä muodostaa ihmisen pään sisällä hyvän elämän käsitteen (ja siten käsityksen myös siitä, keitä sinne valtion päättäjiksi pitäisi äänestää) on sen verran monimutkainen juttu, etten yritä siihen löytää tässä vastausta. Käsityksiä muokataan ainakin mediassa, taiteessa, sosiaalisessa kanssakäymisessä jne. Hyvän elämän käsite on vaikea tarkentaa minkään yksittäisen tason luomaksi, mutta myös sen luomisessa valtiolla on selkeästi tärkeä rooli. Jokin siinä käsityksessä on nyt perseellään kun näin huonosti meillä menee, mutta sen sijasta, että pysähdyttäisiin ja tutkittaisiin, missä on vika ja mitä voitaisiin tehdä paremmin, tutkimusrahat laitetaan kehittelemään valkaisevia hammastahnoja.

Jos palataan esimerkkeihisi, katson raiskauksiin sisältyvän tiettyjä käsityksiä sukupuolten tasa-arvosta. Jos nyt valtio niin tänän päättäisi, voitaisiin käsityksiä esimerkiksi sukupuolista ja tasa-arvosta muuttaa valtion taholta: nostaa naisen 80senttiä euroksi, valvoa mainonnan nais-ja mieskuvia etc etc.

"Oikein" toimiessaan valtio voisi oikeasti olla loistava instrumentti, monilla tavoilla joita on tässä melko mahdotonta alkaa listaamaan.
Ja kysymykseen siitä, miten yksi pieni ihminen voi valtiota muuttaa, niin kyllä se ruohonjuuritasolla voi, jos vain viitsii, ja se on merkittävää.
Jo jokapäiväisillä valinnoillaan vaikuttaa siihen, mihin suuntaan mennään -ketä äänestää, mitä lehtiä ostaa, jaksaako lajitella, miten käyttäytyy jne, vaikkei haluaisikaan suureksi johtajaksi.
Ja jos ei ruohonjuuritaso riitä, voi aina tehdä enemmän- keskustella ihmisten kanssa, lähettää valituskirjeitä, kerätä adresseja,tehdä taidetta, liittyä puolueeseen, meilailla kansanedustajille, liittyä järjestöön, kyllä niitä mahdollisuuksia löytyisi.
Ja hei- aina joku on myös presidentti ;).
* * *
[User Picture]
On January 4th, 2008 10:23 am (UTC), hobgob commented:
Heh; postia viidakosta
Antilooppien kaadot lisääntyneet. Syynä antilooppien lihavuus.

Vasta-argumentti:

Onko anti-looppi ikinä ollut syypää syödyxi joutumiseen.


eli ehkä sen japanilaisessa koulutyttöasussa olleen olisi kannattanut vältää kontiltaan oxentamista pikkuhousut polvissa siinä itä-Helsinkiläisessä puistossa puolenyön jälkeen. Etenkin huomattuaan torahampaallisen miehen lähestyvän &juosta viimeistään, kun huomasi textin "I love pain" hänen paidassaan, kuten puput välttänevät sudenluolaa..

^__^

Kumpa muistaisin maalauxen nimen, jossa trollit/ogret ovat alkamassa aterialle..

(entrysi tuntuvat viihdyttäviltä. Mitä treenaat?)
* * *

Previous Entry · Leave a comment · Share · Next Entry